Lunken Morgenkaffi på Kaffetrykkeri: Folkegata! spesial

Tatt opp 30 mai, 2024 på Nytorget 17

I denne spesialversjonen av Lunken Morgenkaffi har Kaffetrykkeri slått seg seg sammen med FOLKEGATA! for å arrangere et langbord med prat om byutvikling og hvordan vi snakker om byen.

Folkegata er et halvt års samarbeidsinitiativ ledet av Rogaland Kunstsenter i samarbeid med Byverksted, designet for å styrke et nabolag i omstilling gjennom kunstnerisk, kreativt og kritisk engasjement. RKS fungerer som både en ressurs og et felles knutepunkt, og åpner tre dynamiske rom – biblioteket, kafeen og prosjektrommet – for å være vertskap for (og forhåpentligvis styrke) en rekke lokale synergier

Her er link til arrangementet som avsluttet 5 dager med morgenmøter: https://rogalandkunstsenter.no/2024/05/16/folkegata-kaffetrykkeri-hvordan-snakker-vi-om-byen/

Gledelig lytting!

Lunken Morgenkaffi på Kaffetrykkeri: Margit Opheim episoden med Thomas Jørgensen og noen kunder

Tatt opp 13 mai 2024, på Kaffetrykkeri, Nytorget 17

Arkitekt Margit Opheim ble invitert til å være gjest i tredje utgaven av Lunken Morningkaffi. Christian åpner episoden med å prate litt mer om Kaffetrykkeriets rutiner før tidligere barista og grunnlegger av Cofee Berry, Thomas Jørgensen kommer innom for en lunken espresso. Et par arkitekter en kurator en en billedkunstner dukker også opp i denne spennende episodensom foregikk en vakker vårmorning mellom 07:30 og 08:30

Lunken Morningkaffi på Kaffetrykkeri: Torunn Larsen, Benjamin Hickethier, flere kunder og Tyko

Tatt opp 7 mai, 2024 på kaffetrykkeri, Nytorget 17

I andre utgaven av Lunken Morgenkaffi, inviterte vi Torunn Larsen som var en stor motivator for at Kaffetrykkeri gikk fra drøm til virkelighet. I tillegg er det advokaten Kurt, arkitekten James, designer/aktivist Benjamin, innovasjons rådgiver Helene og mange flere som prater, i denne times lange dokumentasjonen av Kafélivet på Nytorget en tidlig tirsdag morning.

Kjenningsmelodien er som vanlig laget av Gustav “Jinglemaker Jørgensen” Espelid.

Gledelig lytting!

Lunken Distriktskaffi: Tor Erik Bøe om Sjernarøy

Innspilt 26 juni, 2023 på Sjernarøyene

Kan Sjernarøy bli Rogalands svar på Nesodden? Bli med i femte episode av Lunken Distriktskaffi, der billedkunstner Tor Erik Bøe guider oss rundt på sine barndomstrakter.

Vi får også innblikk i Tor Erik sin personlige reise i kunsten og hvorfor han mener dette er det perfekte stedet for en kunstner å arbeide og bo på.

Lunken Distriktskaffi er støttet av Rogaland Fylkeskommune og all musikk er laget av Gustav Jørgensen Espelid aka Jinglemaker Jørgensen.

Gledelig Lytting!




Lunken Distriktskaffi: Marie Midttun Skretting om Sola

innspilt 18 juni, 2023 i Sola

I den fjerde utgaven av Lunken Distriktskaffi, tar jeg turen til Sola der kulturarbeider Marie Midttun Skretting viser meg høydepunkter og kunstnervennlige områder i kommunen hun vokste opp i. Vi prater også om Marie sine tidlige kunstneriske aktiviteter og noen av hennes kommende planer i kommunen. Så… er Sola det perfekte stedet for en kunstner å bo og jobbe i? lytt på episoden, lær og vurder!

Lunken Distriktskaffi er støttet av Rogaland Fylkeskommune og all musikk er laget av Gustav Jørgensen Espelid aka Jinglemaker Jørgensen.

Lunken Distriktskaffi: Maiken Stene om Sokndal

spilt inn i Sokndal, 13 juni, 2023

Billedkunstner Maiken Stene, er født og oppvokst i Sokndal. Hun er med på å drive Velferden: Sokndals scene for samtidskunst, der hun har sitt atelier og bor i nabokommunen. I denne episoden prøver Maiken å overbevise meg med hjelp av en lånt Tesla og imponerende kunnskap om at Sokndal er et perfekt sted for en kunstner å bo.

Denne episoden er støttet av Rogaland fylkeskommune og musikken er laget av Gustav Jørgensen Espelid aka Jinglemaker Jørgensen

Gledelig Lytting!


Lunken Distriktskaffi: Kjetil Detroit Kristensen om Kvitsøy

Tatt opp på Kvitsøy 23 mai 2023

Billedkunstner Kjetil Detroit Kristensen, har lenge hatt en drøm om å etablere seg på den forblåste perlen Kvitsøy. Han har ikke besøkt øya siden han var et lite barn, men sett seg ut et hus og vandret rundt på øya gjennom det digitale hjelpemiddelet google maps. I denne episoden drar jeg og Kjetil til øya og prøver å finne ut om Kvitsøy er det perfekte stedet for en kunstner å bo.

Denne episoden er støttet av Rogaland fylkeskommune.

Musikk av Gustav Jørgensen Espelid aka Jinglemaker Jørgensen

Gledelig Lytting!


Lunken Distriktskaffi: Geir Egil Bergjord om Kverneland

Innspilt på Kverneland, 18 februar 2023

I den første episoden av Lunken Distriktskaffi prater jeg med billedkunstner og nåværende styreleder av NBK (Norske billedkunstnere) Geir Egil Bergjord mens vi beveger oss rundt i hans oppvekststed, Kverneland.
Vi prater om hans opplevelser med å vokse opp her, Studio K, hans første kunstneriske aktiviteter, hans jobb på gamle Kverneland fabrikk som moderne smed, Gilka Quarterly og mye mer.

Jingler og musikk laget av Gustav Jørgensen Espelid aka Jinglemaker Jørgensen.

Gledelig Lytting!

Fornemmelser for Bergman 6: Anne-Marte Eidseth Rygh

I samarbeid med PAS (performance art stavanger) har jeg tatt for meg prosjektet "Fornemmelser for Bergman/ Performance Day 5» som skal vises på Tou (30 september til 01 oktober i år) Podcasten presenterer i alt 6 samtaler med deltakende kunstnere og kurator. I den sjette og siste episoden prater jeg med Performancekunstner og kurator for prosjektet, Anne Marte Eidseth Rygh. Vi prater om prosjektet, hennes forhold til Bergman, mitt forhold til Bergman, hvorfor Bergman idag og mye mer.

(Kjenningsmelodien og jinglene er laget av Jinglemaker Jørgensen aka Gustav Espelid)

Gledelig Lytting!

Fornemmelser for Bergman 5: Anna Berndtson

I samarbeid med PAS (performance art stavanger) har jeg tatt for meg prosjektet "Fornemmelser for Bergman/ Performance Day 5» som skal vises på Tou (30 september til 01 oktober i år) Podcasten presenterer i alt 6 samtaler med deltakende kunstnere og kurator. I femte episode prater jeg med billedkunstner Anna Berndtson om tidligere performancer hun har laget med Bergman som tema eller inspirasjon. Hun forteller også om andre Bergman relaterte anekdoter og sin kommende performance på Tou.

Samtalen er tatt opp i et tidlig stadie av prosessen der hun kun fornemmer hva som skal komme.

(Kjenningsmelodien og jinglene er laget av Jinglemaker Jørgensen aka Gustav Espelid)

Gledelig Lytting!

Fornemmelser for Bergman 4: Veslemøy Flotve

I samarbeid med PAS (performance art stavanger) har jeg tatt for meg prosjektet "Fornemmelser for Bergman/ Performance Day 5» som skal vises på Tou (30 september til 01 oktober i år) Podcasten presenterer i alt 6 samtaler med deltakende kunstnere og kurator. I fjerde episode prater jeg med billedkunstner Veslemøy Flotve som har valgt filmen «Höstsonaten» (1978). Vi prater om og rundt filmen laget av Ingmar Bergman og så fortelle rVeslemøy om planer for og rundt hennes kommende performance.

Samtalen er tatt opp i et tidlig stadie av prosessen der hun kun fornemmer hva som skal komme.

(Kjenningsmelodien og jinglene er laget av Jinglemaker Jørgensen aka Gustav Espelid)

Gledelig Lytting!

Fornemmelser for Bergman 3: Hans Edward Hammonds

I samarbeid med PAS (performance art stavanger) har jeg tatt for meg prosjektet "Fornemmelser for Bergman/ Performance Day 5» som skal vises på Tou (30 september til 01 oktober i år) Podcasten presenterer i alt 6 samtaler med deltakende kunstnere og kurator. I tredje episode prater jeg med billedkunstner Hans Edward Hammonds som har valgt filmen «Viskningar och rop » (1972). Vi prater om og rundt filmen laget av Ingmar Bergman og så forteller Hans Edward om planer for og rundt hans kommende performance. Samtalen er tatt opp i et tidlig stadie av prosessen der han kun fornemmer hva som skal komme.

(Kjenningsmelodien og jinglene er laget av Jinglemaker Jørgensen aka Gustav Espelid)

Gledelig Lytting!

Fornemmelser for Bergman 2: Finn Adrian Jorkjen

I samarbeid med PAS (performance art stavanger) har jeg tatt for meg prosjektet "Fornemmelser for Bergman/ Performance Day 5» som skal vises på Tou (30 september til 01 oktober i år) Podcasten presenterer i alt 6 samtaler med deltakende kunstnere og kurator. I andre episode prater jeg med billedkunstner Finn Adrian Jorkjen som har valgt filmen «Persona» (1966). Vi prater om og rundt filmen laget av Ingmar Bergman og så forteller FInn Adrian om hans planer for og rundt hans kommende performance. Samtalen er tatt opp i et tidlig stadie av prosessen der han kun fornemmer hva som skal komme.

(Kjenningsmelodien er laget av Jinglemaker Jørgensen aka Gustav Espelid)

Gledelig Lytting!

Fornemmelser for Bergman 1: Tor Erik Bøe

I samarbeid med PAS (performance art stavanger) har jeg tatt for meg prosjektet "Fornemmelser for Bergman/ Performance Day 5» som skal vises på Tou (30 september til 01 oktober i år) Podcasten presenterer i alt 6 samtaler med deltakende kunstnere og kurator. I første episode prater jeg med billedkunstner Tor Erik Bøe som har valgt filmen «Scener fra et Ektenskap» (1974). Vi prater om og rundt filmen/tv-serien laget av Ingmar Bergman og så forteller Tor Erik om hans planer for og rundt hans kommende performance. Samtalen er tatt opp i et tidlig stadie av prosessen der han kun fornemmer hva som skal komme.

(Kjenningsmelodien er laget av Jinglemaker Jørgensen aka Gustav Espelid)

Gledelig Lytting!

LKs17e05: Barselpodden med Kaja CXZY Andersen

Tatt opp i Lunkent Verksted 2, på Consulatet 2, 24 august 2021

Billedkunstner Kaja CXZY Andersen er på signingsferd i Stavanger med sitt 6 måneder gamle barn og jeg er så heldig å få besøk av henne og hennes sønn i verkstedet. Våre barn er født samme uke og da er det naturlig at vi er i samme barselsgruppe. Vi prater ombabypodder, apper og bøker, at våre partnere planlegger mer enn vi gjør, karantenehotell, LUNKENT BEKJENTSKAP, hvordan vi kjennner hverandre, hvorfor Kaja ikke gikk på Kunstskolen i Rogaland, hennes forhold til Tor Erik Bøe, Kunstakademiet i Tromsø, CXZY navnet, Chat roulette, å bli med i Studio17 fra starten, Studio17 er barselgruppe for kunstnere i Stavanger, hvordan møte andre nye mødre i New York gjennom en tinderlignende app, hvordan det var å studere i New York, å være sosial, hilsing og småsnakk, å bruke baby som rekvisitt, Bergliot bråker litt, baby roteringer, Red bull og energidrikkegreiene til Kaja, babyene krangler litt, Red Bull Arts New York, babyene lager spennende lyder igjen, babyleker, Kaja har ikke stilt ut på 21kvadrat men Prosjektrom Normanns, hun forteller hva hun stilte ut på Normanns, ETABLERT, Kaja snakker om å bli mor og det å etablere seg som kunstner i New York, hennes kunstprosjekt Lounge corp. som hun har sammen med Ragnheidur Karadottir, (Alvo og Bergliot havner på våre fang og samtalen tar en ny vending), Kaja forteller om nabolaget sitt i New York, å være New York guide for Kunstskolen i Stavanger, hennes tidligere jobber i NY, livet i NY, hennes forhold til Stavanger nå, ting hun må gjøre når hun er i Stavanger, lakris, slurping fra Alvo, bibs, Alvo og Bergliot lager lyder mens vi prøver å finne ut hva som blir første ord, LUNKEN METODE, Kaja snakker om sin prosess mens Alvo og Bergliot lager masse lyder, Kaja anbefaler visningsrom/gallerier i NY, jeg forteller hvor viktig det er for meg at Kaja endelig gjester Lunken Kaffi, så avslutter vi med å få Bergliot til å si sitt første ord. For mer av Kaja sin kunst gå på http://kajacxzyandersen.com/

Gledelig lytting!

LKs17e04: Den konstante reisen med Nils Thomas Økland

Tatt opp i Nils Thomas sitt atelier, Sandnes, 14 august 2021

Billedkunstner Nils Thomas Økland er tilbake i det lunkne, denne gangen befinner vi oss i det mye større imponerende atelieret hans sittende på noen svært knirkete stoler. Vi starter snakket med å diskutere den beste kaffien som finnes, så går vi rett inn i segmentet LUNKENT GJENSYN og prater om hans nye atelier, Tou Kunsthall, eventer i hans atelier, musikeren Nils Thomas, hva ateliet var før og hvordan han fikk det, så går vi inn på hans kalender mens vi beveger oss inn i et lite kontor, setter oss tilbake i knirkestolene å prater om hans forhold til ryggsekk som fører oss videre til hans barndom og oppfinnersekken, hva Nils Thomas hadde i sin rumpetaske som barn, hans forhold til teip, hva han alltid må ha med seg i sin sekk, leketøysbutikken i Sandnes som vi begge har et forhold til, videospill, Nils Thomas skulle egentlig bli designer, å være venn av en kunstnersønn, vi beveger oss inn i segmentet ETABLERT, Nils Thomas sin utstilling på AIR Sandnes i 2006, han skulle bli maler, Nils Thomas føler seg nyetablert men er nok veletablert, vi sammenligner han med Kjell Pahr Iversen, den konstante reisen, verdens kuleste lekeplass, så nevner Nils Thomas: Mark Rothko og siden jeg ikke kjenner til denne kunstneren og jeg må rekke et tog avslutter vi på klassisk lunkent vis.

Gledelig Lytting

LKs17e03: Stillas med Merete Jonvik

tatt opp på Våland,12 august 2021

Kunst-sosiolog og sosialantropolog Merete Jonvik er tilbake i det lunkne selskap og vi befinner oss denne gang i hennes hus på Våland.
Vi prater om hennes hjem, året 2020, vi går inn i segmentet LUNKENT GJENSYN, jeg går igjennom synopsis fra vår forrige samtale, å gå på kunståpninger nå i forhold til før, hennes forhold til kunst siden sist, vi prater om boken "Kunst som deling, delingens kunst" som Merete har vært med å skrevet og den pandemivennlige lanseringen, en liten oppdatering av prosjektet Merete har med Hans Edward Hammonds “Samarbeid mellom små og store vesen – deltakarbasert kunstproduksjon med barn”, Merete har skiftet jobb siden sist, livet som foreleser på UIS, pilotprosjektet til SKAUS og hennes tekst om dette kunstprosjektet, å jobbe med CAS (contemporary art stavanger), Praksis på Rogaland Kunstsenter, hvordan bli medlem av BKFR, min plan videre som medlem av BKFR, ETABLERT, litt om segmentet og jingelen, vi snakker om hvor etablert Merete er, så går vi dypt inni å prate om hva man må gjøre for å bli etablert kunstner og hvem som definerer det, forskningsprosjektet Merete har med Kunstnerforbundet i Oslo, Kunstnerskap vs kunstproduksjoner, Merete er ikke interessert i kunstnerens biografi, LUNKEN METODE, Merete om metode, Å flytte et punktum eller å sette et punktum, Meretes skriveprosess, hennes forhold til bibliotek, så avslutter vi med et spørsmål fra Anna Ihle som blir besvart.

Gledelig lytting!

LKs17e02: Echo with Ananda Serné

Recorded at Ananda’s studio, Tou atelierhus, august.6, 2021

In the third ever english spoken Lukewarm Coffee, I insist too meet artist Ananda Serné at her studio, even though I was warned about the echo. We speak about anechoic chamber, caves, complete darkness, the wilderness guy from Anna Ihle’s gold trip, high mountains, to talk in this type of setting, listening to your own voice, silence in conversations, thinking in different languages, Ananda’s norwegian, LUNKENT BEKJENTSKAP, how we know each other, why she came to Stavanger, cheap travelling, funny place names, Anette Gellein calls, Iceland academy of the arts, Ananda’s first real work :Echo, working with video, we listen to my drunk review of Anandas exhibition at Studio17 from 2017, hiding art, her work “ Night-scented flower I&II”, how we treat our art, the feeling to have a studio, Ananda is “årets Stavanger kunstner” this year and we speak about that, to have a street named after you, her coming exhibition at Bryne Kunstforening, ETABLERT, getting a drivers license, my time in the military, how Ananda became an artist, Ananda as an artist, becoming 32, personality tests and finally we get hungry and end the episode. For more Ananda Serné, please visit her website: http://anandaserne.nl/

happy listening!